ویار حاملگی

ویار حاملگی

ویار حاملگی


ویار حاملگی برخلاف آن چه مردم تصور می کنند،هوس کردن خوراکی های مختلف در بارداری نیست.به تهوع و استفراغ دوران بارداری که در هفته های اول بارداری شروع می شود،ویار حاملگی گفته می شود.اغلب موارد ویار حاملگی خفیف است و در 16هفته ی بارداری خاتمه می یابد.اما در بعضی افراد شدت بیشتری دارد. این حالت در افرادی شدیدتر است که در بارداری قبلی سابقه ی ویار شدید داشته اند یا مادر آنها در بارداری ها سابقه ی ویار شدید داشته، یا وجود همزمان پرکاری تیروئید، سابقه مشکلات گوارشی، سوهاضمه یا زخم معده ف افسردگی و  همچنین در صورت وجود جنین دختر احتمال شدت ویار وجود دارد. تهوع بارداری در موارد جنین دوقلو و  مول هیداتیفورم بعلت بزرگی جفت و ترشح بیشتر هورمونهای جفتی شایعتر و شدیدتر است. 

تهوع در دوران بارداری می تواند همراه با استفراغ باشد که در موارد شدید می تواند منجر به کاهش حجم مایعات بدن و کاهش وزن منجر شود.این حالت به ندرت اتفاق می افتد و اغلب موارد ویار حاملگی خفیف هستند. درمان بر اساس شدت علایم و اثر علایم بر زندگی روزمره ی فرد متفاوت است. درمان شامل رژیم های غذایی ،تغییرات سبک زندگی،درمان های دارویی ، بستری و دریافت داروها به صورت تزریقی در افرادی که به درمان های سرپایی جواب نداده اند  می شود.

موارد خفیف:

در این موارد توصیه های غذایی و تغییر سبک زندگی انجام می شود.

تغییرات رژیم غذایی:

زنان باردار باید قبل از احساس گرسنگی و قبل از خالی شدن معده و یا به محض احساس گرسنگی غذابخورند.خوردن وعده های غذایی کوچک مثل بیسکوویت یا مغز ها قبل از بلند شدن از رختخواب توصیه می شود.

وعده های غذایی یا میان وعده های مختصر هریک تا دو ساعت باید استفاده شود. سرعت غذا خوردن باید کم شود تا از پر شدن سریع معده پیشگیری شود. وارد شدن حجم زیاد غذا به معده می تواند محرک تهوع باشد.بهتر است مصرف قهوه و مواد غذایی پر ادیه و تند را کاهش دهند.همچنین از مصرف غذاهای خیلی شیرین یا چرب پرهیز کنند.

به جای آن بهتر است از میان وعده های کم حجم، شور،پرپروتئین ،کم چرب و خشک استفاده کنند.

مایعات باید با فاصله ی نیم ساعت از مواد غذایی خشک مصرف شوند. مایعات وقتی سرد و ترش  و در حجم کم باشند  بهتر تحمل می شوند.در بعضی خانم ها چای لیمو و نعنا بهتر تحمل می شود.

غذاهای جامد سرد بهتر از گرم تحمل می شود.

پرهیز از عوامل محرک:

از عوامل محرک مثل بوی عطر ها یا بوی تند غذا یا مواد شیمیایی و سیگار، گرمای زیاد ،رطوبت زیاد محیط، سر و صدا ، دراز کشیدن بلافاصله بعد غذا باید پرهیز شود.

شستن دندانها و دهان بلافاصله بعد از غذا خوردن هم کمک کننده است.بهتر است از خمیر دندانهایی استفاده شود که بو و طعم تندی نداشته باشند.

مصرف مکمل های آهن باید به زمانی پس از بهبود کامل ویار حاملگی موکول شود.بهتر است مکمل های بارداری همراه با یک میان وعده ی کوچک قبل از خواب مصرف شود. مصرف ویتامین های جویدنی از قرص و کپسول راحتتر است.اگر فرد نمی تواند ویتامین ها را مصرف کند،باید اسیدفولیک به میزان 400 تا 800 میکروگرم استفاده شود و ویتامینها بعد از بهبودی کامل جایگزین شود.

درمانهای دارویی :

کپسولهای زنجبیل به کاهش تهوع و استفراغ بارداری کمک می کند. همینطور ویتامین ب 6 دربعضی موارد کمک کننده است. پس از اینها درمانهایی مثل دیفن هیدرامین ، دیمن هیدرینات ، دوکسیلامین ،متوکلوپرامید و اوندانسترون با توجه به صلاحدید پزشک معالج تجویز می شود.

موارد شدید:

در موارد شدید و مقاوم به درمان های اولیه ،درمانها متفاوت است.

اگر با وجود رعایت کلیه ی موارد مربوط به رژیم غذایی که ذکر شد یا مصرف داروهای خوراکی ، تهوع و استفراغ بیمار کنترل نشد یا نتوانست داروهای خوراکی را به دلیل تهوع شدید مصرف کند ، ممکن است دچار کاهش مایع بدن ، افت فشار، ضعف عومی بدن ، و حتی در شرایطی اختلال آنزیم های کبدی ، آسیب حاد کلیه ، افسردگی شدید، کمبود ویتامین کا و اختلالات انعقادی ، آسیب مغزی در اثر کمبود شدید ویتامین ب 1، پارگی مری در اثر تهوع و استفراغهای مکرر و خونریزی گوارشی شود.

در این موارد قطعا” نیاز به بستری و دریافت مایعات و داروهای تزریقی وریدی و درمان عوارض ایجاد شده است.این بستری ممکن است چندین روز طول بکشد. اما تقریبا در تمام موارد  ، این شرایط  آسیبی به جنین نمی زند و بهبودی کامل اتفاق می افتد.

از پیج اینستاگرام دکتر ریحانه رمضانی نژاد دیدن فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button