سقط مکرر

سقط مکرر

سقط مکرر


تعریف سقط مکرر چیست؟


دکتر ریحانه رمضانی نژاد: بروز سه بار یا بیشتر سقط در سه ماهه اول رو سقط مکرر می نامند که در هر 300 بارداری یک مورد اتفاق می‌افتد.سقط خود به خودی شایع ترین عارضه بارداری است وبرای زوجینی که تمایل به داشتن فرزند دارند، استرس‌های روحی فراوانی ایجاد می‌کند. حدود 15 درصد بارداری‌هایی که از نظر کلینیکی تشخیص داده می‌شوند در نیمه اول بارداری سقط می شوند.

تشخیص سقط مکرر:

بررسی‌های بالینی برای مشخص نمودن علت سقط وقتی لازم است که دو سقط خود به خودی متوالی ایجاد شود. به خصوص وقتی که ضربان قلب جنین، قبل از بروز سقط تشخیص داده شده باشد، سن مادر بیش از 35 سال بوده و یا زوجین به سختی باردار شده باشند یا تحت درمان بوده باشند.

علل سقط مکرر:

اختلالات کروموزومی والدین تنها علت غیر قابل بحث سقط مکرر است. چنین حالات غیر طبیعی کروموزومی در 5 درصد زوجین که دچار سقط می‌شوند وجود دارد. سایر علل عبارتند از : اختلالات آناتومیکی رحم که 12 درصد موارد، مشکلات هورمونی 17 درصد و عفونت‌ها 5 درصد، فاکتورهای ایمنی 50 درصد وعلل متفرقه دیگر حدود 10 درصد علت سقط را تشکیل می‌دهد. بعد از ارزیابی واقعی در 60 درصد موارد علت سقط مکرر غیر قابل توجیه باقی می‌ماند.

علل آناتومیک:


این علل ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد. این موارد ممکن است شامل دیواره یا پرده‌ای داخل رحم باشد. که خودبخود یا بعلت استفاده مادر از بعضی هورمون‌ها در دوران بارداری در جنین مونث ایجاد شود.
حالات غیر طبیعی دهانه رحم ونارسایی دهانه رحم از سایر علل آناتومیک سقط مکرر هستند. دیواره داخل رحمی یا سپتوم رحمی ممکن است با 60 درصد خطر سقط خود به خودی همراه باشد. سقط سه ماهه دوم شایع ترین فرم سقط در این اختلال تکاملی رحمی است ولی در صورتی که سلول تخم روی دیواره جایگزین شود ممکن است سقط سه ماهه اول نیز ایجاد شود.
از علل اکتسابی آناتومیک که به سقط مکرر منجر می‌شود چسبندگی‌های داخل رحمی و فیبروم رحمی است که امکان لانه گزینی مناسب به جنین نمی دهد.

عوامل هورمونی:

اختلالات هورمونی که به سقط مکرر منجر می‌شوند عبارتند از: اختلالات کارکرد تخمدان، دیابت و بیماری‌های تیروئیدی.
تداوم حاملگی در خلال دو ماه اول بارداری وابسته به تولید پروژسترون از تخمدان می‌باشد که اگر به مقدار کافی پروژسترون تولید نشود سلول‌های جفتی رشد کافی نخوهند داشت وبه سقط خود به خود منجر می‌شود.
علت سقط در دیابت ممکن است بعلت اختلال در جریان خون رحمی باشد.
کم کاری تیروئید هم به دلیل تاثیر روی تخمک گذاری و اختلال عملکرد تخمدان‌ها می تواند باعث سقط مکرر شود.

عوامل ایمنی یا اتوایمیون:

در این موارد چسبندگی پلاکت‌ها و اختلالات عروقی جفت سبب سقط می‌شود.در بعضی اختلالات خودایمنی بر ضد سلول‌های جفتی یا اسپرم آنتی بادی ساخته می‌شود که منجر به سقط در مراحل اولیه می‌شود.

سایر علل سقط

سموم محیطی، به خصوص سموم فلزات سنگین، داروهای شیمی درمانی، استنشاق دارو‌های بیهوشی، اعتیاد و سیگار، اشعه‌های یونیزه و بیماری‌های مزمن. این عوامل با ایجاد اختلال جریان خون رحمی می توانند سبب سقط مکرر شوند.

نکته مهم اینکه ورزش در حد متوسط همراه با سقط مکرر نبوده است.

از اینستاگرام دکتر ریحانه رمضانی نژاد دیدن فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button