داستان روبان صورتی (نماد سرطان پستان) چیست؟

روبان صورتی نماد سرطان پستان

 اكتبر (ماه جاري ميلادي) كه به عنوان ماه جهاني اطلاع‌رساني درباره سرطان پستان انتخاب شده، در نيويورك و برخي شهرهاي بزرگ اروپايي باشيد، با كمال تعجب خواهيد ديد كه فروشگاه‌ها و مغازه‌ها و حتي برخي از ساختمان‌هاي معروف صورتي رنگ شده‌اند و در اينترنت هم بازار رنگ صورتي داغ است. حتي در فروشگاه‌هاي اينترنتي در كنار اجناس مورد نياز مردم يك روبان صورتي به چشمتان مي‌خورد. داستان روبان صورتي، داستان مبارزه براي ادامه حيات و رهايي از درد يك بيماري است. شايد امروزه کسی به یاد نیاورد كه خلق روبان صورتي ابتكار شارلوت هايلي بوده است.

در سال 1992 ميلادي زني به نام شارلوت هايلي كه مبتلا به سرطان پستان شده بود مفهوم روبان صورتي رنگ را با هدف اطلاع‌رساني عمومي درباره اين بيماري معرفي كرد. وي به اين روبان‌ها كارت‌هايي را الصاق كرده بود كه روي آنها نوشته شده بود: «بودجه سالانه انستيتو ملي سرطان 1.8 ميليارد دلار است و فقط پنج درصد از اين بودجه به پيشگيري از سرطان اختصاص پيدا مي‌كند. با وصل كردن اين روبان‌ها به لباس خود به ما كمك كنيد تا آمريكا و قانون‌گذاران‌مان را آگاه كنيم.

هايلي به آگاه كردن توده مردم همت گماشت و اين كارت‌ها را در سوپرماركت‌هاي محلي و در ميان بسياري از زنان و نويسندگان قديم و جديد توزيع كرد. تا جايي كه پيام او برای همه مردم اعتبار جهاني پيدا كرد. سال بعد رنگ صورتي بر روي اين روبان‌ها باقي ماند و اكنون روبان صورتي به نمادی درباره بيماري سرطان پستان تبديل شده است. همچنين انجمن سرطان پستان سوزان جي. كومن اولين سازماني بود كه رسماً ايده توزيع روبان‌هاي صورتي را در بين فعالان و حاميان درمان اين بيماري، پذيرفت و بدان عمل كرد. به گزارش سازمان بين‌المللي روبان صورتي، اكنون با همكاري موسسه ملي سرطان آمريكا هر سال در طول ماه اكتبر مراسم ويژه‌اي با عنوان «ماه اطلاع‌رساني در مورد سرطان پستان» برگزار مي‌شود.

وقتي هايلي اين اقدام ابتكاري را انجام داد، سردبير مجله Self magazine كه روي موضوع «ماه ملي اطلاع‌رساني سرطان پستان در سال 1992» كار مي‌كرد ، از هايلي درخواست همكاري با این مجله را داد اما هايلي آن را نپذیرفت و تاكيد داشت كه ايده اين مجله فوق‌العاده جنبه تجاري دارد و به همين دليل آن را قبول نکرد.

 

بیشتر بدانید : فیبروکیستیک پستان

 

مدتي بعد يك شركت‌ توليدكننده لوازم‌ بهداشتي و آرايشي كه در زمينه اطلاع‌رساني درباره سرطان پستان نيز از سال 1991 فعاليت داشت از ابتكار هايلي استقبال كرد و با موافقت و همكاري مجله Self magazine به انتشار مجلات مختلف و توزيع بيشتر روبان‌هاي صورتي پرداخت تا اينكه بالاخره اين «نماد» در سراسر آمريكا شناخته شد. از آن پس اطلاع‌رساني درباره سرطان پستان گسترده‌تر شد و به تدريج سازمان‌هاي بيشتري از نماد روبان صورتي استفاده كردند.
در روز ششم اكتبر سال 1997 ميلادي يك شهروند آمريكايي به نام پاول ديوسيون سايتي موسوم به Pinkribbon را به ثبت رساند و راه‌اندازي كرد تا امكانات آن در سراسر جهان در اختيار تمام افرادي قرار بگيرد كه به گونه‌اي با اين سرطان در ارتباط هستند يا براي حمايت از اين بيماران تلاش مي‌كنند. اين وب‌سايت نيز به نوبه خود با هدف افزايش آگاهي بخشي درباره بيماري و نيز سرمايه‌گذاري در جهت بهبود پيشگيري و درمان فعاليت مي‌كند. با گذشت سال‌ها اين ابتكار در سطح بين‌المللي رشد كرد و امروز بيش از 30 كشور مختلف در پنج قاره جهان از آن در جهت ياري رساندن به بيماران سرطاني بهره مي‌برند.
سرطان پستان مانند ساير سرطان‌ها يك بيماري واگیردار نیست. امروزه درمان‌هاي مختلفي مانند شيمي درماني و هورمون درماني براي كنترل اين بيماري به كار مي‌رود و درصد بهبود بيماران مبتلا به سرطان پستان به ميزان چشمگيري افزايش يافته است. بر اساس جديدترين يافته‌ها، مهم ترین عامل سرطان پستان سيگار و مصرف مشروبات الكلي، چاقي و مصرف غذاهاي چرب و شيرين و عدم تحرك كافي می باشد. همچنين پزشكان معتقدند كه شيردهي خطر ابتلا به اين سرطان را كاهش مي‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button