واریس واژن

واریس واژن

واریس واژن چیست؟

واریس واژن در بارداری به دلیل تجمع خون در عروق قسمتهای تحتانی بدن ،رانها،ساق پاها، ناحیه تناسلی ایجاد می شود. عامل اولیه این مشکل اولا افزایش حجم خون در دوران بارداری است که حدود یک و نیم برابر نرمال می شود و ثانیا کاهش سرعت جریان خون وریدی به علت فشار رحم بزرگ شده بر روی ورید بزرگی که تمام خون سیاهرگی قسمتهای تحتانی بدن را به قلب منتقل می کند. در نتیجه خون سیاهرگی قسمت تحتانی بدن سرعت جریان کمتری پیدا کرده و تجمع خون یا احتقان وریدی در عروق تحتانی بدن رخ می دهد. این کاهش جریان و تجمع خون فشار زیادی به رگ‌ وارد می‌کند و آسیب وریدها سبب ایجاد برآمدگی‌های بنفش یا آبی متورم در عروق سطحی و تورم رگهای وریدی در بخشهای عمقی لگن و ساق پاها یا رانها می ‌شوند.

شایع ترین علائمی که زنان باردار بر اثر این مشکل تجربه می کنند درد اطراف لگن و یا کمر است که می تواند همراه با احساس پری و تورم در ناحیه ی ژنیتال باشد. درد اغلب در طول روز بدتر می‌شود زیرا هر دو وضعیت ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی باعث تشدید شرایط و تجمع بیشتر خون می‌شود. درد همچنین می‌تواند در طول مقاربت جنسی برای فرد آزاد دهنده باشد. گرچه اغلب مواد واریس اندامهای تحتانی و واژن و لگن در دوران بارداری ایجاد می شود، اما در موارد کمی ممکن این بر اساس شرایط هر فرد واریس بخش تحتانی بدن شامل لگن و واژن و پاها در دوران غیر بارداری ایجاد شده و همراه با درد و ظاهری با عروق برجسته ی آبی رنگ باشد. در این موارد معمولا درد قبل و هنگام قاعدگی تشدید می شود و فرد با علائمی مثل دردهای مزمن لگن یا عروق برجسته آبی رنگ در ورودی واژن یا ناحیه ی خارجی تناسلی مراجعه می کند.

علائم واریس واژن در بارداری

رگ های واریس واژن همیشه دارای علائم و نشانه های خاصی نیستند. در صورت به وجود آمدن آن ها، ممکن است حس پر بودن و یا فشار در ناحیه تناسلی خود داشته باشید و یا علائمی همچون ورم و ناراحتی واژن را تجربه کنید. در برخی موارد شدید، رگ های خونی گشاد شده ممکن است حالت بیرون زدگی پیدا کنند. رنگ این رگ ها به آبی می ماند و به شکل برآمدگی های خطی بر روی پوست دیده می شود. ایستادن طولانی مدت می تواند این شرایط را بدتر کنند و وضعیت بیمار وخیم تر و دردها آزار دهنده شود.

تشخیص واریس واژن

پزشک ممکن است بعد از انجام معاینه بالینی بتواند واریس واژن را تشخیص دهد. این حالت در مواردی است که عروق برجسته ی وریدی سطحی و قابل رویت باشند. اما در برخی موارد این واریس ها فقط در عمق لگن و عروق عمقی لگن ایجاد شده و به لحاظ ظاهری علامتی ندارد و قابل تشخیص نیست. در این موارد ممکن است یک سونوگرافیداپلر یا رنگی که عروق سطحی و عمقی را نشان می دهد برای تشخیص واریس در واژن و لگن کمک کننده باشد. این تصویربرداری بی خطر می‌تواند به پزشک شما در شناسایی رگ‌های واریسی و ارزیابی شدت آن‌ها کمک کند.

آیا واریس واژن دائمی است؟

واریس واژن معمولاً دائمی نیستند این علائم معمولاً پس از زایمان از بین می‌روند. با این حال ، زنانی که آن‌ها را در طی یک بارداری تجربه می کنند ممکن است در بارداری بعدی هم آنها را حتی با شدت بیشتر تحربه کنند. همچنین ممکن است رگ‌ها با هر بارداری بدتر یا دردناک تر شوند. اگر رگ‌ها به خودی خود بعد از بارداری از بین نروند و فرد همچنان علائمی مثل دردهای مزمن لگن را داشته باشد، می توان با درمانهایی مانند آر اف هیگز که سبب افزایش جریان خون در لگن می شود، بیماری را درمان کرد تا دردهای مزمن لگن در حالت عادی یا در حین نزدیکی و دردهای شدید دوران قاعدگی را از بین برود.

درمان واریس در بارداری

واریس در دوره بارداری یک مشکل کوتاه مدت محسوب می شود که پس از به دنیا آمدن نوزاد بهبود پیدا می کند. با این حال روش های ساده ای وجود دارد که به کمک آن ها می توانید درد و ناراحتی ناشی از آن را تسکین دهید

  1. برای تسکین درد لگن یا واژن ، روزانه چند بار در داخل وان آب گرم به مدت ده دقیقه بنشینید یا دوش آب گرم بگیرید یا از کیسه ی آب گرم استفاده کنید.
  2. سعی کنید در سرویس بهداشتی تا حد زیادی به خود فشار نیاورید و برای مدت طولانی ننشینید.
  3. ایستادن و یا نشستن برای مدت طولانی را محدود کنید و سعی کنید پاهای خود را دراز کنید و در طول روز یک تا دو ساعت در حالا خوابیده استراحت کنید. همچنین بهتر است در حین نشستن یا دراز کشیدن پاهای خود را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید.
  4. از پوشیدن لباس های تنگ اجتناب کنید چرا که فشار این لباسها منجر به تشدید رگ های واریسی در واژن می شوند.
  5. از بلند کردن اشیا سنگین اجتناب کنید.
  6. هنگام دراز کشیدن برای بهبود گردش خون زیر باسن را کمی بالا ببرید. برای این کار می توانید هنگامی که خوابیده اید یا دراز می کشید، یک بالش کوچک زیر باسن خود بگذارید.

در نهایت برای واریس واژن و لگن در دوران بارداری درمان قطعی وجود ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button