کربوکسی تراپی چیست؟

کربوکسی تراپی چیست

کربوکسی تراپی (CARBOXY THERAPY) به عنوان یکی از پرکاربردترین روش های درمانی و زیبایی در میان بیماران و پزشکان، از محبوبیت بالایی برخوردار است. مکانیسم عمل دستگاه کربوکسی تراپی چیست؟ این دستگاه با کمک تزریق گاز co2 یا همان دی اکسید کربن به زیر بافت ها عمل می کند. کربوکسی هم نام علمی گاز دی اکسید کربن است. مکانیسم این دستگاه به گونه ای است که در هر بخشی که سطح دی اکسید کربن بیشتر باشد، خون رسانی آن ناحیه نیز برای سریع تر رساندن دی اکسید کربن به ریه و خروج آن از گردش خون، به مراتب افزایش پیدا می کند. در چنین شرایطی با افزایش خون رسانی، ساخت عروق جدید نیز بیشتر شده و در نتیجه کلاژن سازی و افزایس الاستیسیته ی بافت ها، اثرات ضد التهابی و جوانسازی بافتی افزایش پیدا می کنند.

 

کاربردهای کربوکسی تراپی چیست؟

از میان کاربردهای کربوکسی تراپی می توان به مواردی همچون رفع چین و چروک ناحیه پوستی، رفع استریای شکم، رفع تیرگی ناحیه ژنیتال و کشاله ران و زیر بغل، از بین بردن سلولیت و چربی های اضافه، رفع چروکها و تیرگی زیر چشم و… اشاره کرد. نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تعداد جلسات لازم برای انجام کربوکسی تراپی در هر کدام از این موارد، متفاوت خواهد بود. در ادامه به طور مفصل تری به روش های استفاده از کربوکسی تراپی خواهیم پرداخت.

رفع چین و چروک در صورت ، روز چشم،پشت دستها

از آنجایی که در کربوکسی تراپی، جریان خون افزایش پیدا کرده و قابلیت ارتجاعی پوست نیز بیشتر می شود، می توان انتظار داشت که از این روش نتیجه بسیار خوبی در درمان و رفع چین و چروک ها حاصل شود. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد برای درمان چروک های پیشانی، زیر چشم و… به سراغ کربوکسی تراپی می روند. ناگفته نماند که از این روش می توان برای درمان سیاهی های زیر چشم نیز استفاده کرد.

روشن کردن واژن

یکی از کاربردهای مهم کربوکسی تراپی به رفع تیرگی پوست ناحیه تناسلی بانوان مربوط می شود. در این روش که در ۸-۶ جلسه انجام می شود، پوست ناحیه تناسلی و واژن به مراتب روشن تر از قبل می شود. اگر همزمان با کربوکسی تراپی از پمادهای موضعی و هم چنین لیزر نیز استفاده شود، تاثیر به مراتب بیشتری را شاهد خواهیم بود. این روش عوارض خاصی ندارد و معمولا تنها مشکل آن وجود سوزش های جزئی در زمان تزریق است.

رفع استریا یا ترکهای پوست شکم

یکی دیگر از کاربردهای کربوکسی تراپی کمک به رفع استریا و یا همان ترک های پوستی شکم است. اگر ترک های پوستی تازه هستند و هنوز رنگ قرمز خود را حفظ کرده اند احتمالا استفاده از کربوکسی تراپی، نتیجه بخش تر و البته سریع تر خواهد بود. معمولا توصیه می شود که برای درمان و رفع استریای شکم به صورت هفتگی و طی ۱۲-۸ جلسه کربوکسی تراپی مراجعه شود تا در نهایت شاهد از بین رفتن استریای شکم باشیم.

کاهش سلولیت و تجمع چربی های موضعی

همان طور که پیش از این نیز گفته شد یکی دیگر از فواید کربوکسی تراپی، کاهش سلولیت و تجمعات چربی موضعی است. در این مورد تزریق گاز co2، معمولا برای توزیع یکنواخت گاز در بافت های بدن به طور همزمان از ماساژ نیز استفاده می شود. این موضوع می تواند به مرور زمان به کاهش و درمان سلولیت های پوستی منجر شود.

کاهش چربی در بافتها

در رابطه با کاهش چربی با کربوکسی تراپی نیز می توان به تشابه آن با فرآیند کاهش سلولیت اشاره کرد. در این فرآیند، برخورد این گازها با سلول های چربی موجب تحریک واکنش متابولیکی مکانسیم سوخت چربی و در نتیجه کاهش چربی خواهد شد.

مزایای کربوکسی تراپی چیست؟

امروزه کربوکسی تراپی به عنوان یکی از کاربردی ترین و نتیجه بخش ترین روش های درمانی در زمینه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله مزایای کربوکسی تراپی می توان به بدون درد و عوارض بودن آن، هزینه نسبتا کم، بهبود بافت پوست، اثربخشی فوری و… اشاره کرد.

عوارض کربوکسی تراپی چیست؟

کربوکسی تراپی نسبتا بدون درد است، اما ممکن است که در برخی از شرایط، افراد، همزمان با آزاد شدن گاز در بافت ها، کمی احساس فشار و یا سوزش تنها حین انجام کربوکسی تراپی داشته باشند. که بعد از اتمام کار این سوزش سریعا برطرف می شود و نیاز به نصرف هیچ مسکنی نیست. به همین دلیل هم پزشکان متخصص توصیه می کنند که در صورت نیاز قبل از شروع هر جلسه بی حسی های موضعی استفاده شود.

دستگاه کربوکسی تراپی

سوالات متداول

دوران نقاهت بعد از کربوکسی تراپی چقدر است؟
معمولا بیماران بعد از انجام کربوکسی تراپی می توانند بلافاصله و بدون نیاز به طی کردن دوران نقاهت به فعالیت های روزمره خود بپردازند.

برای از بین بردن سیاهی دور چشم، چند جلسه کربوکسی تراپی لازم است؟
این میزان می تواند برای هر فردی متفاوت باشد، اما معمولا با انجام 6 جلسه، فرد می تواند به نتیجه مطلوب خود دست یابد.

آیا کربوکسی تراپی نسبت به لیزر، هزینه کمتری دارد؟
بله لیزر به دلیل نوع تکنولوژی از سایر روشها هزینه ی بالاتری دارد.

آیا استفاده از کربوکسی تراپی، محدودیت سنی دارد؟
خیر، کربوکسی تراپی را در خانمهای جوان تا مسن می توان انجام دا و هیچ عارضه ای ندارد. مگر در افرادی که کم خونی های خیلی شدید، سابقه ی تپش قلب ، سابقه ی افت فشار یا بیماری قلبی تایید شده دارند یا در حال مصرف داروی قلبی هستند.

آیا درمان های ناشی از کربوکسی تراپی، برگشت پذیر هستند؟
مواردی مانند چین و چروک اطراف چشم یا چروکهای پشت دست با افزایش سن احتمال برگشت پس از چند یالا وجود دارد.بنابراین توصیه میشود که دو جلسه سالیانه برای ماندگاری اثر تکرار شود. مواردی مثل سلولین و تجمعات چربی در افرادی که مجدد دچار افزایش سن شوند، مسلما با توجه به افزایش بافت چربی، احتمال برگشت دارد. ولی تیرگی های واژن پس از بهبودی، اگر فرد بارداری یا تغییرات هورمونی نداشته باشد، برگشت ندارد.

با انجام کربوکسی تراپی، چقد طول می کشد تا سلولیت ها برطرف شوند؟
هر یک از اقدامات درمانی تعداد جلسات مشخص به خود دارند و رفع سلولیت یکی از روشهایی است که دیرتر پاسخ خود داشت و تعداد جلسات حداقل ۱۲ نوبت است.

آیا کربوکسی تراپی نیز خطر وجود آلرژی و حساسیت و مشکلات ناشی از آن را دارد؟
هیچ آلرژی به دنبال تزریق گاز دی اکسید کربن ایجاد نمی شود. چون این کنار بطور طبیعی هم در بدن در اثر متابولیسم بدن تولید شده و از ریه خارج می شود. اما حجم بالای آن در صورت حجم زیاد تزریق گاز،در افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند، ممکن است سبب تپش قلب یا افت فشار شود. و در این افراد بهتر است تزریق گاز کمتر در هر جلسه و افزایش تعداد جلسات به عنوان جایگزین انجام شود.

آیا با کمک کربوکسی تراپی می توان لکه های پوستی را نیز برطرف کرد؟
اگر لکه های پوستی در حال درمان با لیزر و کرمهای موضعی باشد، انجام کربوکسی تراپی به دلیل افزایش خونرسانی ناحیه ، به درمان سریعتر و موثرتر لکه های پوستی کمک می کند.

چه کسانی مجاز به انجام کربوکسی تراپی نیستند؟
افرادی که سابقه تپش قلب، افت فشار، بیماری های قلبی یا مصرف داروی قلب و کم خونی شدید باشند.

آیا انجام کربوکسی تراپی، نیازمند مراجعه به متخصص و کارشناس خاصی دارد؟
بله، بسته به نوع و دلیل استفاده از کربوکسی تراپی، پزشکان متخصص زنان و زایمان و همین طور متخصصین پوست و زیبایی می توانند کربوکسی تراپی را به شکلی اصولی و تخصصی انجام دهند.

آیا استفاده از کربوکسی تراپی برای خانم های باردار ممنوع است؟
به دلیل افزایش سطح گاز دب اکسید کربن در خون ، هر چند موقت ، به دلیل احتمال انتقال گاز از طرف جفت به جنین وجود دارد و در بارداری مجاز به انجام کربوکسی تراپی نیستیم. گرچه تمام اقدامات زیبایی در زمان بارداری ممنوع است.

آیا استفاده از کربوکسی تراپی، ارتباطی با فشار خون دارد؟
در افرادی با سابقه بیماری های زمینه ای قلبی یا کم خونی شدید، احتمال افت فشار به صورت موقت وجود دارد و در این افراد توصیه می شود از میزان گاز کمتری در هر جلسه درمان استفاده شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button